GUIDE

5 TING DU SKAL VIDE FØR DU KØBER ET EKSKLUSIVT UR

At anskaffe sig et eksklusiv armbåndsur kan virkelig være en svær beslutning. Ikke alene er det en stor investering, men det ur du vælger kan have en væsentlig indvirkning på folks indtryk af dig. Et eksklusivt ur kan eksempelvis være et perfekt supplement til et skræddersyet jakkesæt — den giver selvtillid, karisma og udstråler succes. Men ligesom et jakkesæt, så skal uret passe til din personlige smag & stil.

Når vi kigger på market – eksklusive ure, er der mange ting man skal være opmærksom på. Ender man med at tage de forkerte beslutninger, efterlader det dig med ærgrelser. For at undgå denne situation har vi samlet en liste over de fem vigtigste ting du skal vide, før du køber et lækkert kvalitets ur. På mindre end fem minutter vil du være klar til at handle ansvarligt!

1. DIT UR AFSPEJLER DIN PERSONLIGHED

Førstehåndsindtrykket betyder virkelig meget, så foretag nogle seriøse tanker om hvad dit ur skal “sige” om dig. Hvert mærke har en personlighed & historie. Jeg elsker at nævne James Bond’s ure og i dette indslag er det ikke en undtagelse. James Bond’s Omega Seamaster 300, er virkelig et ur til den fine og perfiktionestiske (actionhelt), men i mange situationer kan det godt blive… lidt for meget til os “almindelige” mennesker. Det kan desværre ende med at bliver mere “Austin Powers” og mindre 007… Too groovy, Baby!

Vælg et ur, der afspejler din personlighed – ikke nogen anden. Skinnende “bling” armbåndsure er måske (for nogen) afgørende for at udstråle succes, mens det for andre slet ikke falder i samme smag. Et kvalitets ur skal ses som en investering, så tag dig tid til at vælge et ur, der får dig til at føle dig selvsikker.

Borgvardt ure er skabt og designet med inspiration fra de klassiske vintage ure, i tiden 1940’erne & 1950’erne. De udståler selvtillid og klasse. Tag et kig på en persons håndled mens du giver vedkommende hånden, og du kan ret hurtig afgøre om det er en der går op i sig selv – og ikke bare er “show off”. Med Borgvardt ure vil du føle dig lige så meget hjemme i bestyrelsen, som du vil gøre med venner og familie til en god sommer-grill-aften i din have.

2. "SWISS MADSE" - HVOR ÆGTE ER DEN SÆTNING EGENTLIG?

I den vidunderlige verden inden for ure kan brandværdien “Swiss Made” lyde som en garanti til høj kvalitet. Men… virkeligheden er slet ikke så simpel. Selvfølgelig er dele til et ultra-high-end ur fra eksempelvis Patek Phillipe eller Moser & Cie. fremstillet i hånden af anerkendte urmagere i Geneve – De fortjener mere end nogen anden, at kunne brande sig “Swiss Made” med god samvittighed.

I den schweiziske ur industri er det blevet bestemt at man må markedsføre “Swiss Made” når kun 60% af urværket består af dele fra Schweiz. Hvorfor betyder det noget? Først og fremmest, så fremstilles størstedelen af de dele i Kina – hvor 80% af alle verdens ure bliver lavet. Det er ikke i sig selv et problem. Men, det bliver et problem, når mange brands i dag bruger “Swiss Made” i deres markedsføring for at dække over deres priser og fremstå som et high-end mærke.

Med de smukke og nærmest romantiske ord af et “Swiss Made” ur, kan det lyde som en investering med garanti. I praksis er ordet blevet misbrugt af nye no name brands og bruges som klog markedsføring.

3. HVERT UR FORTÆLLER EN HISTORIE - HVAD ER DIN?

En er de fornøjelser ved at eje et eksklusivt ur ligger i at opdage de små detaljer som gør forskellen. Et ur der er designet med omhu vil altid være en konstant fornøjelse – lige fra de iøjefaldende detaljer, samt de forskellige valg at materialer der former uret. Det er disse detaljer der er med til at gøre hvert ur fra Borgvardt til en unik genstand. Lige fra designerens tegnebord til ejerens håndled.

Alle vores ure er inspireret af de klassiske vintage ure fra 1940’erne & 1950’erne. Timer, Minutter, Sekunder – og ikke mere. Det var de funktioner uret skulle have tilbage i tiden. Det var uanset om vi snakkede om lommeure eller om armbåndsure. Urmagerne havde kun fremstillet ure med 3 visere (time, Minut, og Sekund) – udover kronorgafter og særlig komplicerede / primitive kalenderure. Men i år 1945 lancerede Rolex det første armbåndsur med synlig og funktionel kalender. Vores 1945 Automatic kollektion er en særlig hyldest til denne fantasitske opfindelse.

4. HVILKE FUNKTIONER SKAL DIT UR HAVE?

For at vælge det rigtige kvalitets ur til dig selv, så skal du overveje hvilke funktioner du ønsker det skal have. Ønsker du en helt minimalisktisk urskive som vores Borgvardt 3030 Limited Edition. Eller har du brug for en dato-funktion som vores Borgvardt 1945 Automatic kollektion.

Nogle gange kan ens valg være dedikeret til sin livsstil – eksempelvis, hvis du meget til motorsport, så vil du måske elske et ur med en kronometer eller et indbygget tachymeter, så du kan tage tid på de forskellige omgange. Igen er det klogt at tænke på at dit valgte ur kommer til af afspejle din personlighed og livsstil. Det er ikke fornuftigt at anskaffe sig et nyt ur med masser af indikatorer og komplikationer, som du ikke har brug for.

5. QUARTZ, AUTOMATISK, MEKANISK ELLER SMARTWATCH?

Endelig… Hvilken type urværk har du brug for! Quatz eller Automatisk / Mekanisk.

Meget af dette spørgsmål afhænger naturligvis af ens budget. Som regel er et Mekanisk / Automatisk urværk dyrere end et Quartz (batteri). Har du “bare” brug for et ur for at fortælle dig tiden, anbefaler vi en Quartz model, da de er meget præcis i deres visning af tiden, samt er de tilgængelig til en meget spiselig pris. Hvis du derimod søger et klassisk og traditionelt armbåndsur – så vil et mekanisk ur måske være noget for dig. Et automatisk ur er som hovedregel et mekanisk ur er at det drives af en automatisk mekanisk mekanisme (ja det lød ret kringlet, men den er god nok). Det sørger for at holde urværket i gang og kørende. I dag drives automatisk mekaniske ure typisk af den kinetisk energi, som opstår når uret er i bevægelse. Det sker typisk er når du bærer det på armen og bevæger dig rundt i din dagligdag. Man vil også typisk kunne ”oplade” automatiske ure ved at trække det op manuelt og derved selv tilføje energi til urets gangreserve. Læs hele vores Guide omkring ure her.

Vores 1945 Automatic kollektion er et vaske ægte mekanisk ur.  Uret drives af en spændt fjeder der afgiver sin energi på kontrolleret vis. Der bruges udelukkende mekaniske komponenter til at drive urværket og vise tiden. Vores Mekaniske ure kan typisk gå i 40 timer på en optrækning. Vi værdsætter mekanikken der viser os tiden, så derfor er urets bagside gennemsigtig, så man kan se ind til urværket.

BESLUTNINGER... BESLUTNINGER...

Da du sikkert vil bære uret hele dagen, er et armbåndsur måske det mest personlige tilbehør du kan eje. Et ur skal være funktionelt og afspejle din personlighed på én gang. Det er netop derfor, Borgvardt Ure tilbyder en række forskellige stilarter at vælge imellem, så du kunne finde et ur, der passer dig bedst.

Så om du foretrækker et klassisk eller et minimalistisk ur.. Stål eller Guld, med italiensk læder, så finder du et ur hos Borgvardt, der fortæller netop din historie.

FIND DIT BORGVARDT UR HER

Skriv et svar

Din email adresse vil ikke blive vist.

Post comment