Historien om Rolex

Historien om Rolex er mere end bare ure. Det er klassiske status-symboler og os Borgvardt kan du finde alt, der er værd at vide om Rolex og historien bag.

Historien om Rolex – Læs med her

Rolex lancerede i 1910 det første ud der var småt nok til at blive båret om håndledet. I 1914 blev de af London Kew Obsevatory, certificeret en præcision man ellers kun fandt i skibskronometre. I 1926 blev uret “Oyster” udviklet og var det første vandtætte ud i verden. Dets ry er siden vokset verden over og i dag er Rolex Oyster blandt verdens mest populære dykkerure

Rolex har klaret de hårdeste tests man kan forestille sig. Lige fra frostgrader på Mount Everest, til brændende temperaturer som kun ørkenvandrere oplever, er begge prøver som Rolex uret har været udsat for og har klaret sig gennem omgivelserne. Det blev også bevist i 1927, da en ung kvinde svømmede over den engelske kanal. Det er en strækning på ca. 13 kilometer og både kvinden og uret var i perfekt stand da de kom op igen.

I 1931 præsenterede Rolex deres første “Perpetual”. Dette ur var verdens første rotordrevne ur. Før Perpetual, trak man uret op manuelt som på et gammelt bornholmerur, men Rolex Perpetual havde en smart rotor som genererede strøm til uret ved bevægelser.

Historien om Rolex | New Mags
Rolex fra new mags

I 1945 lancerer Rolex deres allerførste “Rolex Datejust” som var det første ur med flere funktioner. Dette ur havde nemlig også automatisk datoskift. Hvis du allerede kender til vores eget brand www.borgvardt-ur.dk, så kan det være du også ved at det er netop dette ur, vi har hentet inspiration fra, til at designe vores 1945 Automatic kollektion. Hvis du ikke har set vores eget version af deres ikoniske ur, så kan du se dem her – Online Shop.

I 1953 drog et hold bjergbestigere ud og besteg Mount Everest. De satte deres lid til at Rolex Oyster Perpetual ville overleve turen, og uret viste overraskende holdbarhed under de hårde omgivelser. – Det originale ur har en værdi af ca. 110.000 kroner i dag.

GMT-master fra Rolex

GMT-Master blev oprindeligt designet i samarbejde med Pan Am Airways og udstedt af luftfartsselskabet til deres besætninger på transkontinentale langdistanceflyvninger. “GMT” står for Greenwich Mean Time. Det oprindelige GMT Master har en 24 timers urskive og en drejebar skive omkring uret, der indikerer tidszonen. Dette GMT-ur var unik på den tid, fordi den gjorde det muligt for flybesætningerne at indstille uret til GMT eller en anden tidszone, og indstille den drejelige skive til den korrekte tidsforskydning og den anden tidszone kunne hurtigt aflæses. Og så er det jo heller ikke helt dårligt at ens arbejdsuniform indebærer et lækkert Rolex ur!

Rolex lancerede “Sea Dweller” i 1971. Det var det første dykkerur der kunne holde vand ude i helt ned til 600 meters dybde. Uret var banebrydende fordi det var udstyret med en gasafgangsventil, der nedsætter trykket i uret under vand. De nyere Sea Dwellere er vandtætte ned til 1200 meter.

Historien om Rolex | Borgvardt Ure

Mediefænomenet, Rolex –
James Bond Filmene

En af de helt store mediefænomener som har været med til at gøre Rolex til en succes, er James Bond. I den allerførste James Bond film “Dr. no”, bærer Sean Connery med stil et lækkert Rolex “Sylvia Trench” igennem hele filmen.

Du kan læse mange flere spændende historier om Rolex og deres fantastiske ure i bogen her:

The Watch Book | Rolex

DKK 599,00

Bogen Rolex, fra New Mags, er uden tvivl en anerkeldt legende, virksomheden blev grundlagt i 1905 af Hans Wilsdorf. I den informative bog Rolex The Watch Book deler historiker og armbåndsurekspert Gisbert L. Brunner sin omfattende viden. Bogen har hundredevis af billeder af det verdensberømte Rolex mærke. Bogen fortæller Rolex fascinerende historie men giver også rigelig plads til nutiden.En nødvendighed for ursamlere og entusiaster. Bogen fra new mags er virkelig et køb værd!

Skriv et svar

Din email adresse vil ikke blive vist.

Post comment