B O R G V A R D T | U R E

GUIDE: KVALITETS LÆDERREM?

En fin lille guide til at spotte en god kvalitets læderrem.

Som udlært møbelsælger, har jeg stor kendskab til læder og vil nu i denne artikel guide dig igennem de forskellige læder typer. God fornøjelse.

Håndarbejde at i mange år altid være velset af alle og med god grund, når det kommer til produkter af læder. Ligesom en god vin, findes kvaliteten af en god læder i forberedelsen fra rå materiale til færdigprodukt.

Hvad skal man kigge efter

Der findes mange forskellige kategorier af læder til fremstilling af urremme. Dog vil vi i denne artikel fokusere på de mest anvendelige. Vi deler læderet op i 2 kategorier: Bonded Læder og Anilin læder. 

Bonded læder

Dette er den laveste kvalitet af urremme. Bonded læder er resterne fra læder bearbejdningen og bliver genoprettet for at skabe et billigere alternativ til en god kvalitets læder. Bonded læder er meget nemt at spotte, ved dens meget syntetiske udseende og overflade, urremmen er ofte farvet med meget “maling”. Denne type læder ser man ofte på billigere produkter (punge, urremme, omslag af bøger osv). Det vil sandsynligvis falme med brug, og vi anbefaler at sig holde væk fra urremme med denne kvalitet.

Anilin læder / Semianilin læder

Dette er den højeste kvalitet af læder til urremme. Anilin læder er en meget ren læder, uden overfaldebehandlinger, og kommer fra et helt stykke skind, hvilket gør urremme af denne kvalitet  meget slidstærke og holdbare. Læderet får i nogle tilfælde slebet overfladen for at fjerne eventuelle ar og mærker “koen” har fået gennem sit liv. Det er meget en smagsag hvordan man definere en god Anilin kvalitet, nogle hævder at læderet gerne må have naturlige mærker, mens andre hævder at læderet skal have en forarbejdning, vi hos Borgvardt er meget neutrale og acceptere begge udgaver.

Når vi fremstiller Borgvardt ure, benytter vi kun Anilinlæder af kalve skind. Dertil har vi også syet et blødere lag af kalvelæder på undersiden af vores urremme. Det giver vores urremme en blød og lækker komfort, samt bliver remmen “sved resistent”

OVERBLIK


null

Shop Borgvardt

null

Vores Guide

null

Vores Historie

Relaterede Artikler

Leave Comment

Your email address will not be published.

clear formSubmit